Dr. Fernando Castanera Dr. Fernando Castanera

Dr. Fernando Castanera

El Dr. Fernando Castanera és el fundador i director mèdic de Clínica Oftalmológica TACIR. Hereu d'una llarga tradició en medicina, iniciada en 1714 pel Dr. Francisco Cosme Castanera, aporta una mescla única entre tradició i avantguarda amb la mateixa passió del primer dia.

Algunes dades sobre el doctor Fernando Castanera:

●  El Dr. Castanera va introduir en 1988 el primer Làser de Excimer per a la correcció de la miopia, sent precursor dels actuals làsers refractius.

●  En 1997 va ser el primer cirurgià a implantar a Espanya una lent pericristal·liniana tipus ICL per la correcció de defectes refractius.

●  És membre fundador del grup de cirurgians especialitzats en la presbícia des de 1997 (Grup Prelex).

●  Introdueix a Espanya les tècniques actuals per al tractament del glaucoma mitjançant micro-vàlvules, sent l'instructor i entrenador d'aquesta tècnica per a tot el país.

●  Presenta a Espanya noves tècniques de diagnòstic de Glaucoma HRT (Tomografia làser de nervi òptic) i en l'actualitat ha introduït l'última revolució en el control del glaucoma mitjançant implantació de microxips per al control diari de la pressió ocular.

●  Ha estat guardonat en repetides ocasions per les seves videoconferències tant en la American Society of Cataract and Refractive Surgeons (ASCRS) com en la Societat Europea (ESCRS) i en la Societat Espanyola (SEO).

●  Ha dirigit 6 cursos, convidant com a ponents als oftalmòlegs internacionals més importants del moment. En elles va introduir les primeres videoconferències amb cirurgia en directe connectant Amèrica i Europa.